Nu när dom flesta säkert har ett överflöd av squash så är det ju högtid att göra en inläggning. Receptet har jag lagt ut tidigare men ni behöver säkert en påminnelse
I år kom det väldigt mycket frukt på det och trots att vi gallrade en hel del blev det till slut lite för trångt bland plommonen, många skrumpnar snopet
Sillinläggningar hör onekligen ihop med svenska högtider. Foto. Jurek Holzer. Har ni tröttnat på färdigköpt och samma gamla glasmästar-lök-dill-senapsmodellen kan ni testa den här – en ganska experimentell variant med en asiatisk touch
En sallad som räcker en hel vecka, man gör salladen under helgen och vips har man grönsaker till veckans alla måltider, salladen håller minst en vecka i kylen
Ljuvliga försommartid. Det är inte förrän på senare år jag lärt mig uppskatta doft och smak av fläder, men nu är det ett måste att göra flädersaft på försommaren
Det är alltid extra roligt att äta efter säsong då råvarorna smakar som bäst. Flinga älskar våra fårfällar här hemma och då de även ska vara bra för blodcirkulationen så har jag köpt en egen fäll till henne
Och hur klär du dig för att inte frysa/svettas den här årstiden. Tycker faktiskt att det är rätt svårt med kläder till barnen (eller ja, oss alla) den här tiden på året
Tänk vad tiden rullar på. Så här kommer en ny veckomeny med en massa goda maträtter som hela familjen kommer att älska – bara för er att sno och använda själva
Lägg salladen som en hög i mitten och garnera med salami runtom. Smula samtidigt färsen med en gaffel. för annars vill han bara ligga där om han är trött
Tidför njutning. Lusten finns men kanske inte ändåmålen lika tydliga som förr. tidför njutning. Mest för fuktens skull och för att bullarna ska få en härlig spröd skorpa
Ger efter förbränning, en hög basisk "poäng" (syra-basbalansen). Behöver jag nämna att ekologiskt odlade grönsaker ger ett högre basbildande värde än konventionellt konstgödslade dito
En gryta med sötsur sås tar inte alltför lång tid att förbereda och passar fint som avslutning på veckan, grönsakerna varierar du enkelt efter ditt eget tycke och smak
) Bakade Korintkakor fast jag använde russin istället för korinter. Exempel på härliga recept ur boken Mormors oförglömliga havredrömmar, Blixtkakor och LördagskakorMina korintkakor blev mycket väl uppskattade och P-A har sex stycken i en burk som han ska ta med hem till Helsingborg
Nu har tiden börjat för en av Turkiets godaste efterätter, aşure. Detta skedde vid berget Ararat i östra Turkiet och äts därför här men även i länder runt omkring Turkiet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.