Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Kavla ut degen supertunnt med en kruskavel och mycket mjöl. Blanda alla torra ingredienser (spara 1-2 dl vetemjöl till utbakningen), tillsätt dem och blanda snabbt ihop med degvätskan till en lös deg
Det skickade hon till mig tillsammans med svamp. Min lillasyster, även kallad Tage alternativt Kerstin, egentligen heter hon Linn, har ett recept på soppa på torkade trattkantareller
En ost med stor sälta och tydlig fårostsmak, hård, nästan smulig med knastriga kristaller. Bredsjö har åstakommit ytterliggare en fantastisk ost, Bredsjö Hård
Tål du inte ren havre skulle jag testa med soja- eller risgrädde. Har testat med risgrädde och det fungerar bra – även om jag tycker det är godare med iMat
Vad gör man med rättikan. Den är ganska mild i smaken och eftersom den innehåller en stor mängd vätska brukar jag låta rättikan ligga i en sil med några nypor salt på
pulver fördelas med sikt. Blanda om massan väl med en spatel eller en gaffel. När massan har svalnat och har konsistens av en normal bröddeg kan du rulla den till korvar och klippa till karameller av valfri storlek med en sax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.