Transfetter/härdatfett finns bla. Varför behöver vi fett. Transfetter eller härdatfett är fett som tagits fram genom en kemisk process för att öka sprödheten och hållbarheten
Jag får ofta frågan om jag inte är rädd för allt fett jag får i mig. Dessutom har jag min egen teori varför LCHF är bra för mig, och är inte ett dugg rädd för allt fett jag äter och får i mig
I min popcornmaker kan man poppa popcorn helt utan fett. Poppa popcorn utan fett. Jag älskar popcorn. Allra godast blir de när man poppar dom på det traditionella sättet med olja i kastrull
Men den enda rimliga förklaringen till det är att det består av rent fett. Mina barn som är fett-lovers och äter sådant flitigt äter dessa nästan dagligen
Fett frigör en mängd smaker, det är därför alla som går över till att äta mer av det naturliga fettet från animalier plus smör och kokosolja tycker att LCHF-mat är så fantastiskt god
Talg är ett fett som utvinns ut nötkreatur och har goda värmeegenskaper vid stekning. "– Talg är en av mina viktigaste råvaror i köket som jag använder till allt från stekfett och frityrolja till smaksättning i såser, säger Johan Jureskog
Härligt för att det innehöll en kopiös mängd fett. Jag får då ändå av att det är ”tillåtet” att använda sig av mer fett i det danska köket än det svenska, men jag kan naturligtvis ha fel
Så gott och en bra källa till nyttiga fetter och även vegetabiliskt protein. Men nötsmör är en bra källa till nyttiga fettsyror och de innehåller även vegetabiliskt protein
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.