Det här är den godaste sockerkaka jag vet. Jag är verkligen ingen sockerkaksfantast, så min erfarenhet av dylika bakverk är därför starkt begränsad, men jag tycker att den här kakan slår det mesta i kategorin mjuka kakor (förutom brownies eller kladdkaka, men de spelar ju i en helt annan liga)
Idag får ni recept på ett riktigt maffigt, glutenfritt julbröd, med massor av godsaker. Det är mörkt, tungt, saftigt och smakrikt och passar förträffligt till någon god ost
4-5 äpplen. 1125 g rumsvarmt smör. 11 1/2 dl strösocker. 12 dl vetemjöl. 13/4 tsk bakpulverSkala och skiva äpplena grovt och lägg dem i en smord ugnsfast form
Julbröd a’la Ernst (jag har halverat receptet nedan och enbart gjort ett bröd). Mitt bidrag till årets julfirande var att baka något bröd och så några godisar, googlade lite och kom fram till detta enkla recept som kommer ifrån Ernst
Får jag presentera ett riktigt gott och saftigt julbröd med mycket smak för er. I årets julbröd använde jag Chrisbel´s fina glutenfria mjölmix - en av få mjölmixer som finner nåd inför mina ögon - och som degvätska använde jag julmust från Apotekarnes som ska vara okej för glutenintoleranta
Blanda alla ingredienser, utom saltet, i en hushållsassistent, eller för hand. Arbeta degen 6 minuter. Tillsätt saltet och arbeta i ytterligare 3 minuter eller tills degen släpper bunken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.