Gulaschsoppa är en av mina favoritsoppor. Tillsätta små överblivna slattar och rester ur kyl och frys och ha i lite grönsaker och rotfrukter efter säsong och tillgång
Ingredienser Portioner. 4 4 potatisar 1 paprika 1 gul lök 2 msk olja 500 g köttfärs 6 dl vatten 1 köttbuljongtärning 500 g krossade tomater 2 tsk kummin salt och peppar Till servering gräddfil ev varmt vitlöksbröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Viktväktarna Flex. Låt sjuda upp, tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, smaka av med sambal oelek (ta lite i taget tills du är nöjd så det inte blir för starkt). 1 msk crème fraiche 8% = 1 SP Gulaschsoppa
Skala och tärna potatisen, och skala och hacka löken. Fräs färsen smulig i smör. Lägg ner potatisen och löken i färsen och späd med krossade tomater, vatten och buljongtärningar
Skär köttet i små tärningar och bryn det i omgångar i en stekpanna med smör. Pudra över paprikapulver och tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och buljongkapslarna
Låt småkoka ca 15-20 minuter eller till potatisen mjuknat. Skala lök, vitlök, potatis och morot. Hacka lök och vitlök, skär potatis, morot och paprika i tärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.