färska örter, t ex timjan och oregano. När Gordon Ramsay, vanligen inte någon som man förknippar med vegetarisk mat, ändå lagar sådan DÅ bara måste det vara gott
I lördags var det då äntligen dags årets stora julgodisbak. 2 st apelsiner, rivet skal1 st citron, rivet skalPepparkakskola. 2 st lime, rivet skalGör så här1
Och självklart luskade jag reda på knepet. Så testar ni detta recept så bli inte förskräckta när ni tar upp revbenen ur buljongen, för då är de igen vacker syn
Jag som älskar kött älskade denna nästan lite mer än vanlig lasagne. Här kan ni nog frälsa den mest inbitne köttätaren med en riktigt god lasagne från växtriket
Jag hade önskat ett högre bröd men då jag enbart använde durumvetemjöl var detta inte möjligt. Nästa gång ska jag mixa i vetemjöl special så jag får det där höga och härliga brödet
En syster och systerdotter hade med sig ett fantastiskt fruktfat, en annan syster och hennes man gjorde en makalöst god smoothie, min fina bror bakade underbart bröd (som han som vanligt satt och muttrade över men som var lika gott som hans bröd alltid är) vilket avnjöts med sylt och marmelad och den lagrade osten som min systerson kom med
400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.