Har som sagt blivit en del rabarber i år och då jag lessnat lite på både paj och saft så ville jag testa något nytt och sprang då på detta recept och bestämde mig för att testa
Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget och vispa ordentligt mellan varje. Det blev kardemummamuffins toppade med en vanilj- ochrabarberfrosting
Denna saften kommer jag koka igen den var superlätt och smakade ljuvligt. Med fallfrukt i trädgården ochrabarber som kommit på nytt efter regnet så måste man ju hitta på något kul att göra med dem
Då är det viktigt att du låter bären tina ordentligt så den mesta vätskan rinner av. Älskar mitt porslin och törs knappt använda det, men till nåt med jordgubbar i så måste man ju nästan
Gurkan blev väldigt fräsch och god i smaken, och passade förträffligt till den stekta karrén. Oljor, smaksatta vinägrar, röror, kryddor, oliver och inläggningar och allt möjligt annat spännande
Sylten passar till plättar, pannkakor och även som fyllning i tårtor och andra bakverk. 200 g jordgubbar 200 g rabarber 400 g syltsocker Skär jordgubbar ochrabarber i skivor. Blanda dem med socker i en kastrull och låt koka under omrörning i 5. 200 g rabarber
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.