IngredienserPortioner. 4 1/2 färsk ananas 2 dl blandade nötter (t ex cashewnötter, sötmandel och hasselnötter) 2 msk flytande honung Vit chokladmousse 100 g vit choklad 2 dl vispgräddefinrivet skal av 1/2 lime Lägg tilliinköpslistan
Skär bort skalet på ananasen och dela den i klyftor. Rosta kokosflingornai torr het stekpanna. Servera ananasen varm med kokos-glass, några röda vinbär och strö över rostad kokos
Grillaananasen ca. Pensla snittytorna med oljan. Lägg på ananasskivorna, häll sirapen över glassen och ananasen och strö litekokosflingor över ananasen
Den här rätten är inspirerad av en upplevelse jag hade på förra årets Grill & BBQ SM där en av sponsorerna bjöd just på en grilladananas med en choklad och chiliglaze
) och bjuder idag på grilladananas med hemmagjord kokosglass, en efterrätt som jag ätit på restaurang och som var riktigt god, ananas och kokos passar som hand i handske
Klyfta ananasarnai åtta klyftor vardera. Lime- och vaniljmascarponen. Arrangera två stekta ananasklyftor på varje assiett och garnera med en passionsfruktshalva samt en limeklyfta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.