Grekisk köttfärslimpa med balsamicosås och sallad
Vardagslyxaren
Vardagslyxaren
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 av mina goa tjejkompisar på besök, vi åt middag ihop (kryddmarinerad fläskytterfilé med coleslaw & halloumi), drack lite vin och kollade Eurovision. Kände på mig att det skulle gå bra för Saade och det gjorde det ju även om han inte vann. Det var en astrevlig kväll och vi hann till och med med lite balkonghäng den stund solen tittade fram. Satt där å sippa på vitt kallt vin och åt brie, ölkorv och oliver. Supermysigt! Så ja, min trötthet idag var nog värt ändå. Skönt det.
  • 4 port Grekisk köttfärslimpa med balsamicosås och sallad (bild: Marléne Hallberg)
  • 500 g köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 ägg
  • 1 dl grädde
  • 1 msk oregano
  • 1/2 tsk salt
  • salt
  • 1 krm svartpeppar
  • peppar
  • 125 g feta
  • 5 soltorkade tomater. strimlade
  • 1/2 grön chili
  • pinjenötter
  • 1 ask cocktailtomater
  • 1 rödlök olivolja
  • Gurka
  • citron
  • flingsalt
  • 2, 5 dl grädde
  • 1 msk kycklingfond
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 175 grader Finhacka vitlöken och blanda den med köttfärsen, grädde, ägg, oregano, salt och peppar. Smörj en ugnssäker form med lite olja eller smör och lägg i köttfärsblandningen. Forma blandningen till en limpa och skär en ca 2 cm bred skåra i mitten av den. Smula ner fetaosten i en skål, strimla de soltorkade tomaterna och lite grön chili (urkärnad) och blanda ner det med fetaosten. Fördela fetaostblandningen i skåran på köttfärslimpan. Slut igen skåran med köttfärs så att den täcks ordentligt. Strö på pinjenötter. Dela cocktailtomaterna i halvor och skär rödlöken i skivor, lägg dessa runt köttfärslimpan i formen och ringla lite olivolja över. Häll över lite salt och peppar på tomaterna. Grädda i ugnen i 25-30 min Blanda ihop sallad och skivad gurka i en skål. Pressa lite citron över och strö över lite flingsalt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.