Svenskt viltkött är en riktigt nordisk delikatess. Här, runt stugan stryker det både vildsvin och rådjur, men har ännu inte sett någon hjort “live” som man säger
Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Rensa fisken och filea den. Blanda salt, socker, peppar och dill. '. Gnid in fisken med det. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn
Trot eller ej men det är faktiskt julafton nästa helg. Jisses vad tiden springer iväg. Ska du göra egen gravad lax så är det dags att börja nu eller i alla fall dags att börja inhandla lax
Har funderat på att grava lite kött under en längre tid, men inte fått tummen ur. I frysen just nu finns ju både älg och dovhjort, så varför inte testa grava båda
Fjälla laxsidan och torka den, men skölj den inte. Plocka ut benen med en platt tång. Blanda socker, salt och vitpeppar och strö blandningen på laxens båda sidor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.