Toppa medräkor. Strö över tacokrydda och på med ost. nachostacokryddaost (gärna Norrglimt, alltså fd Krutrök)avocadocitroncreme fraichesweet chilisalt och peppar(jag tog ingen vitlök)räkorLäg ut nachos på ett bakplåtspapper
Det går fort så ha full koll medan de rostas. Räkorna hittade jag i charken på Coop i Skellefteå (heta spanska räkor), men den ska tydligen finnas på burk
Servera genast, garnera medräkor och bacon. Blanda samman rumstempererat smör med vitlöksklyftorna. Fyll hålen med bacon, spara lite att sprinkla över vid servering
Blanda alltsammans med gräslöken. Skala och grovhacka räkorna. Dela upp fiskfiléerna i 4 portionsbitar och lägg dem på ett ugnsfast fat som du smort med smör. Häll lite vatten på botten, salta och peppra och täck fisken med aluminiumfolie och ställ in i ugnen ca 20 minuter. 500 gram räkor, oskalade. 400 gram gråsejfilé(er)
Nu ska Mårtenssons snöra på sej promenaddojsen för en julapromenad, något som med all säkerhelt kan behövas om det ska finnas någon plats för mer mat denna veckan
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
Mera festmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.