) Hummer, gratinerad sådan, som avnjöts här i köket på lillejulafton då vi upptog en gammal tradition att äta djur från havet och låta dom få sällskap av bubbor
Och vilken en läcker färg fru Hummer har. För det var faktiskt en hon med tanke på all rom vi hittade. Merafestmat på agendan och denna gång prövade jag gratinera en hummer och redan bara äventyret att klyva och rensa den är nästan en hel historia i sej, men den tar jag inte nu
Lite varmare väder idag, så nu är hälften av mina fönster putsade. Gratinerad torskrygg. Pyntandet får vänta några dagar till, men det kliar i fingrarna, för nu längtar man efter ljus, i mörkret
Tänkte tipsa er lite snabbt om detta recept med kassler som är så vansinnigt gott. Jag är på språng till jobbet så denna form har jag precis tagit ur ugnen och den får övriga familjen njuta av senare ikväll
Vill du inte ha lax så går det bra med någon vit fisk. 500 g laxfile salt & peppar 250 g skogschampinjoner, delade 3 vitlöksklyftor, skivade 70 g färsk spenat 200 g körsbärstomater Basilika - och västerbottenssås. 2,5 dl grädde 2 msk fiskfond 1 dl. 250 g skogschampinjoner. 200 g körsbärstomater. 2 msk fiskfond
Det bjöds på nedan ljuvligt goda gratinerade kycklingrätt. Välkommen höstlovet. Höstlovet är alltid ett tacksamt inslag mitt i höstterminen, och jag märker det än mer nu när jag är tillbaka i skolvärlden igen
Lägg över broccolin i en smord ugnsfast form. Bryn köttet på båda sidor i stekpanna medsmör. Krydda med salt och peppar och lägg ovanpå broccolin i formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.