Eftersom några barndomsvänner kommer på besök i helgen, ska jag ikväll bjuda på middag. Jag tänkte runda av det hela med ett gäng dubbla espresso, en gammal whiskey och citrussmakande macarons
Grape- och apelsinmarmeladDet är fortfarande citrrussäsong. Jag köper ekologiska, de besprutas annars ganska hårt och studier har visat att medlen finns kvar i frukten
Riv grapeskalet fint. Vispa ihop äggulor, florsocker, grapeskal, saft och fruktkött i en skål. Dela grapefrukten, pressa ur saften och skrapa ur fruktköttet
För några veckor sedan skickade jag in ett av recept till Oatly's matlagningstävling. Mitt bidrag var Saffranspasta med kryddig korv och svamp (se tidigare inlägg) och med det kammade jag hem en förstaplats och vann en ICA matkassen
ÄNTLIGEN. Årets flädersaft har stått sina dagar och gottat till sig, så idag är det saftfest. I år ville jag testa något nytt, och i mitt huvud så tänkte jag att saften skulle bli lätt rosa av blodgrapen, men som synes så färgade den inte saften det minsta lilla någe Men god, det blev den
Riv grapeskalet fint. Vispa ihop äggulor, florsocker, grapeskal, saft och fruktkött i en skål. Efter en lite tyngre varmrätt är det skönt att avsluta nyårsmiddagen med en lätt och fräsch dessert och jag kan då rekommendera denna
Jag testade att göra en twist på den klassiska treveckorssalladen, recept på den hittar du HÄR. Jag gjorde den med rödkål denna gång och smaksatte dressingen med senapsfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.