Granita tonic (alkoholfri)
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 11,3 dl strösocker
  • 13 dl blodapelsin- eller blodgrapejuice, färskpressad
  • 10,5 dl citronjuice, färskpressad
  • 1 ev 0,3 dl pomeransjuice, färskpressad
  • 11-2 matskedar granité
  • 16 cl tonic water
  • 1 Citrusgranité 1 dl vatten 1,3 dl strösocker 3 dl blodapelsin- eller blodgrapejuice, färskpressad 0,5 dl citronjuice, färskpressad ev 0,3 dl pomeransjuice, färskpressad
  • 1 Granité Tonic 1-2 matskedar granité 6 cl tonic waterCitrusgranité
  • Koka upp 1 dl vatten på spisen. Ta av från värmen och rör i 1,3 dl strösocker. Låt svalna. Pressa och sila av fruktköttet och mät upp juicen från citrusfrukterna. Häll samman citrusjuicerna med sockerlagen. Rör om och häll ner alltsammans i en grund form och ställ i frysen. Rör om med en gaffel medan det fryser. Ca : var 30:e minut i 3-4 timmar. Förvaras i frysen fram till servering i en burk med lock. Granité tonic
  • Ta fram ett cocktailglas och skrapa upp granitén i glaset. Häll upp tonic water så att det täcker ca: hälften av granitén. Servera med en sked i glaset.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.