Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp
När Flora var hemma med en (inte alltför) sjuk Freja för några veckor sedan bakade vi tillsammans dessa fina grahamsskorpor med färska örter som är goda att äta med ost eller marmelad, eller varför inte äppeldjem
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör om tills jästen lösts upp
Mormor har alltid varit en stor skorpätare, hennes favorit är Krisprolls fullkornsskorpor och sedan vill jag minnas att det var min bror Petter som var först i familjen med att baka de här grahamsskorporna
Portioner. 150 styckenTid. 2 tim 20 min + torkning 1 dygn1 l mjölk80 g jäst125 g socker, knappt 1 1/2 dl24 g salt, 1 msk1,1 kg vetemjöl, ca 18 dl720 g grahamsmjöl, 12 dl250 g smält smör1
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.