Skala äpplena och ta bort kärnhusen. Skala löken. Hacka bananen. Mixa äpple och lök hastigt. Lägg ner det i en kastrull tillsammans med banan, russin och socker
Fried rice är en av mina absoluta favoriträtter från det kinesiska köket. Det är så himla gott. Stekt ris med grönsaker och räkor som smakar fantastiskt
Ha i alla ingredienser i en mixer och mixa tills du känner dig nöjd. Njut av din drink. PS. Använd mindre/mer havrekli beroende på hur hungrig du är, ju mer havrekli desto grötigare i konsistensen
Tänk på att grönsakerna ska fortfarande vara krispiga när rätten är klar och om du har du en mindre wok kan de va bra att göra rätten i 2 omgångar så det inte blir grötigt
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekgryta med olja. Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Rustika Skrädmjölstekakor. När en proteinboost krävs i form av bröd. Mystiken kring brödbakning. Ibland uppenbarar sig den där lilla inspirationskällan
Vassego. En färsrulle fylld med parmaskinka och hemmagjord pesto. En riktigt god variant på pesto med prästost och mandel som du snabbt och lätt mixar ihop själv
Knaprar till teet med getost på. Hela sommaren har jag knaprat dessa goda fröknäckebitar med havssalt på - både till teet med en god getost på eller som något chrunchigt till salladen - helt enkelt supergott och vanebildande
Gröt är nyttigt, gott och lätt att variera. Har du provat att "baka" gröten i ugnen. Beroende på hur länge den får stå inne kan den ha allt från en "grötig" konsistens till att bli mer som en kaka
De har rissorter som klarar av att blötläggas och förkokas utan att det blir grötigt i konsistensen. En ljuvlig irakisk risrätt som passar lika bra att serveras till vardags som till fest
Här kommer världens enklaste recept på lite annorlunda ”rutor”. Dom är verkligen superhäftiga och består mestadels av digestivesmulor, därför kallar jag dom för digestiverutor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.