Den här risgrynsgröten är lite annorlunda än den klassiska varianten. Därför behövde vi en enkel lunch mitt på dagen, och det var alltid mammas hemmagjorda risgrynsgröt och hembakade vörtbröd
flingsalt och svartpeppar. degen behöver inte knådas utan barablandas ordentligt • Låt vila cirka 45 minuter • Ta upp degenpå ett mjölat bakbord och dela den i 4 bitar • Forma varjedegbit till en boll genom att vända degens kanter in motmitten • Lägg degen att jäsa på en bricka eller en skärbrädaoch täck med plastfolie • Häll en droppe olivolja på var ochen av degbollarna så går det lätt att dra av plasten senare •Låt jäsa 1 timme i rumstemperatur eller 8–24 timmar i kylskåp• Sätt ugnen på högsta värme, förbered fyllningen och bakaut en pizza i taget. Riv mozzarellan i bitar och fördela över pizzan •Klicka på pesto och kapris • Baka av pizzan tills den fått finfärg, 5–10 minuter • Ta ut och lägg på rucola, hyvla över rikligtmed parmesan, ringla över olja och avsluta med salt ochpeppar
Grön (ger fin hy ochär mycket uppiggande. 1 grönt äpple, 5 cm gurka, 1 lime, 2 selleristjälkar, en bit ingefära, 1 näve grönkål & babyspenat - en riktig detoxjuice med selleri som ökar ämnesomsättningen naturligt. 20 g Ingefära
Servera gärna bollarna tillsammans med mina chokladhjärtan fyllda med pepparkakskaramell. De här enkla bollarna innehåller förutom saffran även apelsin, vilket jag tycker passar bra ihop med saffransmaken och förhöjer julkänslan
Dekorera med färsk mynta och gurka. Dekorera gärna med skivor av carambole, för snygg effekt. Fredag idag så jag tänkte dela med mig av ett drinktips, denna blir lika god utan alkohol men om man vill kan man blanda med gin
Gröntärskönt, det är en gammal pålitlig sanning. Den vita snön verkar ju ha parkerat sig här på våra breddgrader, så i brist på gröna knoppar får man väl försöka plocka in det vårliga ochgrönskande på annat sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.