800 g
- 1 kg färsk grönkål 50-100 g smör till stekning 8 dl hönsbuljong av fond eller tärning 4 dl vispgrädde Flingsalt, efter smak Nymalen svartpeppar, efter smak
Till servering 1 pkt tortillabröd 1 förpackning skinkost eller vegetarisk ost
Ja men ni hör ju själva, det är bara fördelar med att sörpla i sej grönkålssoppa. Vill du hellre göra soppan på frusen grönkål så går det alldeles utmärk det också, du hittar ett gammalt recept på en sådan variant av grönkålssoppa här
Att baka egna tortillabröd är enkelt och med detta recept får du supergoda tortillas. Justera värmen så att de får lagom mycket färg – bröden ska vara bleka med några få bruna fläckar
vi gillar grönkålssoppa här hemma rikt på klorofyll och vitaminer. Grönkål är för många förknippat med en grönsak som man bara garnerar julskinkan lite med
Vilken lyx tänker jag, att mitt i staden kunna gå ut och skörda sin egen grönkål i decembersolen. Men det är verkligen inte omöjligt för fler människor att börja odla i staden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.