Mattias och jag gjorde tjälaknul och potatis- och jordärtskocksgratäng med västerbottensost och för att få till en julig twist så gjorde vi en grönkålssalladmed halloumi, fikon ochapelsinmed saffransdressing
Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssalladmed rostad pumpa och slutligen bloggfavoriten, rödkålssallad medapelsin, spenat och granatäpple
Lägg grönkålen i en panna med lite olivolja och ha på lock under svag värme tills grönkålen är mjuk. När quinoan är klar, dela broccolin i små buketter/ mindre bitar som du kan lägga ner tillsammans med quinoan så mjuknar den något av ångan
Hacka nötterna och strö över grönkålssalladen. Toppa med tranbären och servera. Blanda ihop grönkålen med dressingen med rena händer så allt blandas väl
Snitta dadlarna på längden och kärna ur dem. 16 dadlar. 16 dadlar 16 skållade rostade mandlar 8 skivor baconSätt ugnen på 225 garder. Baka i 225° varm ugn i ca 10 minuter tills baconet är knaprigt och servera på fat eller liten snapasgaffel
Lägg sedan över dem i durkslag och spola med kallt vatten. Skala och filéa en apelsin. Blanda grönkålen med vinegretten strax innan servering, dekorera medapelsinfiléerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.