Jag kan inte riktigt bestämma mig vilken slags cheesecake jag tycker om mest, frusen cheesecake, ”vanlig” cheesecake som bakas eller cheesecake som får stelna i kylskåp (så kallad ”no bake”)
2 msk Knorr kalvfond. Smält Milda sakta på svag värme i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner vetemjöl och låt det skumma ihop på botten utan att det får färg
(lite smått svart uppepå) Men vi räddade den i sista stund så smaken satt som den skulle Jag har definitivt kommit in i något vitlöksstim, för just nu är det nog vitlök i allt jag ger mig på
Gräddsås på buljongtärning - ger 5 dl färdig sås. En enkel gräddsås som blir gräddig och god även fast den enbart innehåller ca 20% grädde. 1,5 st buljongtärning. 1 dl vispgrädde. Koka i ca 1 minut. 1,5 st buljongtärning. 1 dl vispgrädde
11 dl vispgrädde. 11 tsk svartvinbärsgelé. 11 msk smör, rumsvarmt. 11 msk vetemjöl. 11 krm salt. 1nymald vitpepparKoka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé. 1Rör ihop smör och mjöl till en kula
11 dl vispgrädde. 11 tsk svartvinbärsgelé. 11 msk smör, rumsvarmt. 11 msk vetemjöl. 11 krm salt. 1nymald vitpepparSå här gör du Koka upp kalvbuljongen med grädde och svartvinbärsgelé
Får jag fresta er med en "no bake" och vegansk variant av cheesecake. 1 krm kanel. 1 krm vaniljpulver. Kläm fast en bit bakplåtspapper i botten av en 12-cm springform. 1 krm kanel. 1 krm vaniljpulver
10 digestivekex. 1300 g Philadelphia classic naturell. 150 g rumstempererat smör. 15 dl florsocker. 1300 g mörk choklad. 13 tsk neutral olja. 110 digestivekex 300 g Philadelphia classic naturell 50 g rumstempererat smör 5 dl florsocker 300 g mörk choklad 3 tsk neutral oljaMixa samman digestivekex, Philadelphia classic naturell och florsocker till en jämn smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.