Garnera med persilja. Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogens guld
Ikväll blev det gräddstuvade guldgula kantareller och pappardelle, ugnsrostade kvisttomater samt sallad med spenat och valnötter och favoritvinägretten
Även om vi för det mesta grillar vårat kött nu under denna årstiden så får man ju inte glömma av alla goda pastarätter man kan göra med köttet också, tex pasta med oxfilé
Knaperstekt sidfläsk och smörstek kantareller och servera med tortellinin och buljongen. Tortellini med äpple, sidfläsk, kantarell och gräddig svamp- och äpplebuljongPortioner
I början av veckan kom en vän över med två stora kassar mat. Förutom att jag förstås blev jätteglad fick jag också en massa härlig energi eftersom jag var inne på min tredje vecka med sjuka barn
Kavla ut pajdegen på mjölat bakbord och klä en pajform med degen. ½ liter kantareller. Låt det hela få lite färg och putta sedan upp det mot kanterna av pannan för att få plats med att steka köttfärsen
I helgen lagade jag fläskfilé som i grädde gratinerades med stekt lök och rosmarin. Bara att steka på skivad fläskfilé, ner i en form med stekt lök, på med grädde, rosmarin och ost och så sköter det sig själv i ugnen tillsammans med baconlindad potatis
Smaka av såsen och red sedan av den med lite maizenaredning. Krydda 4 skinnfria portionsbitar lax med salt och nymalen svartpeppar. Smaksätt såsen med 2 msk tomatpuré och ytterligare lite salt och nymalen svartpeppar. Avsluta med att röra ner 1 påse babyspenat (65 g) i såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.