Ingredienser Portioner. 4 500 g jordärtskockor 3 potatisar 2 vitlöksklyftor 1 msk smör 1 1/2 dl vitt vin 1/2 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde salt svartpeppar 10 timjankvistar till garnering, eller välj färsk krydda efter säsong och smak Parmachips 4 skivor parmaskinka Lägg till i inköpslistan
Vi är sex modiga män som har en egen marthakrets. I marthorna är vi män lindrigt sagt i minoritet. -)Vi var duktiga i somras vid Kuluturen vid ån i Esbo och belönade oss nu med att kocka tillsammans på Helsingin kulinaarinen instituutti (Helsingfors kulinariska institut)
Skala räkorna och blanda med limeskal och saft. Låt stå svalt och marinera medan du gör soppan. Strimla purjolöken, hacka svampen och skala och tärna jordärtskockorna
Här i alla fall har vi gjort en riktig god och krämig jordärtskockssoppa. Jordärtskockssoppa 10 pers (som förrätt) eller 6 pers (som huvudrätt) 750 g jordärtskockor 2 potatisar, små 1 äpple 1 lök, gul 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 1 tsk timjan 1 lagerblad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 3 dl vispgrädde 2 msk äppelcidervinäger 3 dl vispgrädde 2 msk konjak 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Finhackad persilja till garnering Skala och skär jordärtskockorna och potatis i bitar och lägg i en skål med kallt vatten med lite citron pressad i, så missfärgas de inte
Börja med att skiva champinjonerna och kantarellerna och småfräs dem tills all vätska är borta. Strö över vetemjöl över den färdigstekta svampen och tillsätt grädde, fond och crème fraiche, salt och peppar
Då fick jag naturligtvis lust att laga just jordärtskockssoppa. Igår läste jag i min morgontidning att butikssäsongen för jordärtskockan är egentligen slut
Jordärtskockssoppa. Man får inte säga det men jag blev glad när det regnade i morse när jag vaknade. Det är så skönt att vara på mitt rum på jobbet när det är mörkare ute och man vet att det regnar
Denna goda soppan hade vi till förrätt i helgen när syster med familj var här. Man skulle fint kunna äta denna även till middag för den var både enkel att laga och jättegod
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.