Kale Chips, so crazy good. Thin, salty and crispy. Have done this many times and in different ways. The best and most delicious way is to bake them in a low heat to get better control, because I promise you that it's not a funny story with burnt kale chips
Till jul gjorde jag grönkålschips. Väldigt enkelt och hälsosamt. Jag köpte grönkål i en påse, tog en del utav detta, tog sönder i bitar (ta bort "pinnen" i bladen) och spred ut på en plåt med bakplåtspapper (kanske 80 gram, mer fick inte plats på en plåt)
Grönkålschips har varit väldigt in den senaste tiden och alla har säkert testat att göra sina egna. Jag har tidigare bara ätit köpta grönkålschips ända tills jag tog tag i saken och gjorde mina egna
Start with boiling 4 dl (1 ½ cup) water. In a big bowl mix 4 dl (1 ½ cup) whole grain couscous, 1 tsp salt, pour over boiling water, cover with a plate and set aside
Jag tänkte sätta fart på min råsaftcentrifug nu när julmaten börjar hopa sig vart man än går. Jag får lite ångest över all mat som man ska trycka i sig så här års, men jag kan glatt säga att även detta år har jag som mål att minst behålla min vikt men helst gå ner ett par kilo
Ingredienser2 portioner220g makrill i burk400g kinesisk kale skär i ca 4 cm bitar3 röda chili hackade2 klyftor vitlök hackade1 msk fisksås1 msk sojasås1 msk socker2 msk matoljaGör så här
700 g potatis/sötpotatis, skalad, skivad och kokad i lättsaltat vatten i ca 4-5 min. 700 g potatis/sötpotatis, skalad, skivad och kokad i lättsaltat vatten i ca 4-5 min 500 g färsk grönkål, tvättad, repad och kokad i lättsaltat vatten i ca 8-10 min 30g valnötter/pinjenötter
Har ni testat att göra grönkålschips. Om inte kan jag varmt rekommendera det. Jag har sagt det snart två år nu att jag ska göra dessa chips men det har helt enkelt inte blivit av förrän nu
Såå gårdagens middag var ett stort NOM, det är inte en hemlighet att vi äter mycket pizza i denna familj och då menar jag hembakad pizza men jag tycker det är så enkelt att slänga ihop en deg och sen toppa med godsaker
Scroll for English text. Idag är det måndag mina vänner, och inte vilken måndag som helst utan en decembermåndag vilket betyder att vi närmar oss Julafton och kanske några dagar ledigt
Fall has definitely set into Gothenburg. During a morning walk with a good friend this morning, we stopped and admired the hundreds shades of gray on the shore where the rocks meet the ocean and the ocean meet the sky
Äntligen april. En start på en ny säsong och varmare dagar. Efter en lång påsk ledigt i Åre och en rejäl förkylning som startade redan innan resan, är jag nu laddad med ny energi och längtar efter grillsäsongen
Har du hört om #helasverigerullar. Vi pratar om sushi. ) Jag fick hem ett paket från Blue Dragon med sushi ingredienser och idag vill jag dela med mig av mitt recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.