Doppa/rulla godisarna i strösocker. Detta är lite pilligt men värt allt pyssel för smaken är något helt annat en köpta geléhallon och alla som fått smaka har älskat dem
”Baka medgodis” är skriven av Jenny Warsén och ges ut av Bonnier Fakta. Bred ut kolasmeten jämnt över kakbottnen och låt sedan kakan stå i kylskåpet medan du smälter chokladen i ett vattenbad
Du behöver. 2 1/2 dl ljus sirap. 2 1/2 dl vispgrädde. 2 1/2 dl strösocker. ljus blockchoklad. Gör så här. Koka upp sirap, socker och grädde i en kastrull
Häll ut chokladen på en plåt med bakplåtspapper och bred ut till 2 cm tjock. 1 Torrosta mandlarna i en stekpanna tills de fått fin färg och lägg åt sidan
Idag tänkte jag dela med mig av ett godisrecept som vi gjorde i lördags. Puffatris får man ju alltid över efter jul som bara blir liggande i skåpet utan att man gör något med det och då hittade jag detta receptet
Det hela är såklart toppat med ett lager smält choklad. En variant på snickersrutor är att slänga i lite puffatris i jordnötsmassan - det passar så bra
Här är ett lyckat kakrecept med rapsolja. Rostat puffatris. Strö över det rostade riset. Förbered allt genom att rosta ca 2 dl Vårgårda ris i torr stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.