Jag gjorde ostfrallor nyss… Inspirerad från ‘Allt om LCHF’, och blev jättenöjd med resultatet. Använd sked och klicka ut högar av smet på en ugnsplåt klädd med bakplåtspapper
Och hur goda dessa än var och hur förälskade vi än blev så kommer det likt förbaskat att stå en plåt med en ny variant kalljästa bullar i vår kyl i natt
Ät och njut medgod ost och marmelad. Kalljästa frallor, hur gott är det inte med nybakat bröd. Nora är på disco, Astrid har en kompis som ska sova över här och lillan fick hänga med dom så jag och mannen blev helt plötsligt helt själva
Till kräftorna köpta jag en aioli med smak av sambal oelek och chili, gottigt. I dag ska jag tipsa om en annan liten butik i närheten av där jag bor, där man kan handla massa godsaker
Jag är bäst på att samla på mig olika sorters mjölslattar, ni vet när man har nån deciliter kvar och tänker att det kan vara bra att ha till något eller det kan jag göra si eller så med
På lediga dagar då det finns mer tid tycker jag om att baka bröd med jäst. Allra helst får det jäsa i kylen över natten så går det smidigt att göra frallor på morgonen
Lös upp jästen med vätskan i en bunke, häll i fiberhusken. De här frallorna utgår från ett väl beprövat grundrecept som jag ofta utgår ifrån – men de blev ännu bättre än tidigare
Pensla frallornamed vatten, strö över vallmofrön och sätt sedan in plåten mitt i ugnen. För att få upp värmen ytterligare några grader fick jag nu ikväll för mig att jag skulle bara lite frallor till kvällsmaten i alla fall, så så blev det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.