Det är ett jättegott bröd som både kan kalljäsa över natten eller jäsa som vanligt. Idag är det kräftskiva hemma hos Britt-Marie, och vi skall ha knytkalas
På morgon tar du ut degen från kyl och häller upp degen på mjölat bakbord. I går kväll la ja en deg och i dag gräddade ja frallorna och så åt vi dessa nybakade bröden till frukost,riktigt goda och är faktiskt en av mina favoriter,självklart är det durum i,mitt favorit mjöl
Imorgon söndag dras en vinnare, som får ett signerat exemplar av min senaste bok ”Bakglädje till vardags och fest – Baka med LCHF utan socker och mjöl”
Bourgogne. Här är mitt favoritrecept på boeuf, det är hämtat från De hemliga recepten från Frankrikes bästa restauranger av Louisette Bertholle och räcker till 6-8 enligt receptet, 4-6 enligt mig
Fast bara ett väldigt litet tag, sen var det dags för tvättstugeloppet och dammsugar-tangon, ja ni hör själv hur man sliter och släpar när man är ledig från charken
FRUKOST En skål lättyoghurt med 2 msk havrekli, blåbärssylt kokt ägg kaffe LUNCH Grillad kyckling med sallad MIDDAG Grillad kotlett med grönsaker och keso med cornichons chili och rivet citronskal DESSERT Chokladmuffins  med persika, vaniljglass och vispad grädde Det var sååå gott KVÄLLSTE Fullkornskorpa
Dag 13 i konsolideringsfasen Lördag betyder firarmåltid, och idag har jag tagit i ordentligt. FRUKOST En skål lättfil med 2 msk havrekli kokt ägg kaffe LUNCH Fish n´chips Friterad fisk med pommes frites fet dressing sallad DESSERT Marängsuisse Maräng,vaniljglass, vispad grädde och chokladsås Såå Good MIDDAG Lax, räkor och grönsaker Kvällste med fullkornsskorpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.