Imorse gjorde jag en ny alldeles underbar godgröt till frukost. Köpte hem hirsflingor för nån vecka sen när jag såg en förpackning på affären, fick för mig att jag läst om hirsflingor (Hirs är rika på B-vitamin, mineraler och är glutenfria
Ett annat tips är att ha i lite kanel eller malen kardemumma i gröten – det är riktigt jättegott. Jag försöker variera så mycket jag kan, speciellt på helgerna vill jag äta något annat än min vanliga rågsmörgås
Idag fick det bli ostgratinerade grötmackor♥ Recept på bullarna kommer här. Du kan ju börja med att koka upp en helt vanlig gröt av havregrynen, vattnet och lite salt
Att ugnsbaka gröt istället för att koka den är ett roligt sätt att förnya frukostklassikern. Tillagningstiden blir dock mycket längre än vid kokning, vilket gör gröten perfekt till en lugn helgfrukost eller på en brunchbuffé
I alla fall är det gott med varm gröt i magen även om almanackan signalerar vår. Vår- och sommarmornar kan vara nog så kyliga och ruggiga, det fick vi ju bistert erfara för någon vecka sedan när den goá vårvärmen i slutet av april i ett nafs förbyttes mot snöglopp och isande vindar
Smörj en ugnsäker form, ca 20 cm i diameter, och häll i grötmixen. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, socker, russin, nötter och bakpulver i en skål
Jag kokar gröten med vatten, låter den svalna lite, medan gröten kokar så förbereder jag puddingen med gourmet Pro genom att blanda den med lite vatten och få till önskad tjocklek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.