Efter att ha provat flera olika recept på våfflor har jag nu experimenterat fram mitt favoritrecept. Perfekt frasiga våfflor som smakar precis som våfflor ska smaka
Stek nu våfflorna tills de får en härlig gyllenbrun färg. 2 ägg1 msk strösocker50 - 75 gram smör1 tsk bakpulver2 tsk Vaniljpulver3 dl mjölk2½ dl Glutenfri mjölmix från Finax (både på mjöl och mjölk så får ni satsa lite själva tills smeten blir fin och slät, inte för tjock och inte för tunn, utan lagom
Det är inte svårt att få till glutenfriavåfflor, tror dom flesta "klassiska" våffelrecept är enkla att göra om till glutenfria, justera smeten med mer eller mindre mjöl och provgrädda en först
Det fick bli våfflor istället och det var inte alls tokigt. För någon vecka sedan önskade killarna pannkaka ( alltid samma svar när den frågan ställs) till fredagsmiddag
Ända sedan han råkade se ett avsnitt av programmet ”Leila bakar”, där Leila bakar just belgiska våfflor, har han nämligen varit smått besatt av tanken på att ha just ett sånt våffeljärn i sin ägo
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.