Det blir att packa med sig matsäck och idag gjorde jag baguetter som kommer passa utmärkt. Blanda ihop alla ingredienser i en köksassistent eller som jag med en elvisp med degkrokar
Klicka ut degen i två strängar på en plåt täckt med bakplåtspapper. Rör ut den smulade jästen med degvätskan (vatten och olja) som du först har värmt till 37°. Täck med bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i ca 60 minuter. 5 pkt jäst. 3 dl vatten
Degen blir hysteriskt lös, vilket den SKA vara. men stå ut med kladdet, resultatet är såå värt det. 50 g jäst för söta degar. Smält smöret och häll i mjölken, låt degspadet bli fingervarmt (37°). Blanda ut jästen med degspadet och tillsätt fiberhusk, låt det stå och svälla cirka 10 min. Låt den jäsa övertäckt i degbunken i 50 min i rumstemperatur. 50 g jäst för söta degar
Att improvisera är inte det bästa eftersom det oftast inte blir så bra. Jag valde därför att titta in på hemsidor från företag som säljer glutenfria produkter och prova olika recept därifrånRent ekonomiskt är det en höjdare att baka sitt eget bröd
Rör ut jästen. Ta upp degen och dela den i två lika stora delar. 50 g jäst5 dl mjölk (solhavre vid mjölkfritt)1/2 dl olja1 msk fiberhusk1 tsk salt1 msk vit sirap1 dl kesella eller keso eller crème fraiche (oatly imat vid mjölkfritt)1 lit glutenfri finmixSmula ner jästen i degbunken. Värm mjölk och olja till 37° och häll över jästen. Rör ner 1 msk fiberhusk och låt stå en liten stund så att degvätskan blir något tjockare och lite geléliknande. 50 g jäst
Smula jästen i en bunke och strö över fiberhusk. Häll det över jästen och husken. 50 g jäst. Smält smöret och blanda med mjölken till 37 grader. 3. Lår stå 10 min. Grädda i nedre delen av ugnen på 200 grader i 35-40 min. 50 g jäst
Glutenfritt grovt bröd när det är som godast. Fördela den relativt lösa degen/smeten i två smorda och bröade brödformar (jag beströdde mina med pofiber, men det går lika bra att använda sig av mixen till det)
) ) och de smakar nästan som Arontorps kroppkakor vi köpte när vi var där i höstas. Färskpotatis innehåller alldeles för lite stärkelse och är vattnigare, så dem går det inte att göra dessa godsaker av
Klicka ut degen i två strängar på en plåt täckt med bakplåtspapper. färsk ostmassa. Rör ut den smulade jästen med degvätskan (vatten och olja) som du först har värmt till 37°. Täck med bakduk och låt jäsa i rumstemperatur i ca 60 minuter. 1/2 pkt jäst (25 g). 3 dl vatten. 3/4 tsk salt
Anledningen till att jag förgräddar en liten mängd så här, är att när man vill ha någon form av fyllning i de glutenfria muffinsarna, vare sig det är bär, sylt eller någon curd, sjunker det alltid till botten eftersom smeten är så "lätt"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.