Bikarbonat för rengöring och äppelcidervinäger till sköljningJag försöker allt eftersom att hitta bra och naturvänliga/ekologisk alternativ inom allehanda områden där vi ofta både belastar naturen och våra kroppar med en massa onödiga kemikalier
Rör tills du har en tjock, glänsande och slät smet. Den här delikata chokladtårtan bakade jag till ett litet kalas, som vi hade för min älskade make när han fyllde halvvägs till 100 för några dagar sedan
Här kommer recept på en alldeles härlig cheesecake med kolasås och flingsalt. Kakan bakas i pajform och bäst smakar den då den fått vila i kylskåpet i minst ett dygn
Sommar, sommar och sol. Ljuvlig värme kräver ljuvliga bakverk. Gärna enkla som går att sväng ihop i en kastrull när man till exempel får oväntade gäster
Bullarna får en god och vackert glänsande yta genom att de penslas med en sockerlag. De goda rimbobullarna behöver inte alltid bli fyllda med smörkräm, utan de blir även goda med vaniljkräm som fyllning
Nu har kylan verkligen kommit. Brrr. så kallt är det. Jag har inte riktigt vant mig vid det än. Som vanligt tycker jag att omväxlingen i temperatur händer alldeles för snabbt
Det kommer att se ut som om det inte händer ett dugg ett bra tag MEN det gör det och efter ett tag märker man att det börjar tjockna och bildas en tjock, glänsande massa
Idag är en väldigt speciell dag för mig. Det är nämligen min och Simons 10 års dag. YES, YES, YES. Måndagar är i vanliga fall långt ifrån min bästa dag under veckan men nu känns den helt OKEJ faktiskt
Det är gott med saffran i mat. Varför använder jag det så sällan då. Inte vet jag. Lördagsmiddagen blev i alla fall en solgul härlighet med krispiga grönsaker och oxfilé i kuber
Kommer ni ihåg de där pizzabullarna vi skrev om förra måndagen. Dom med bacon, svamp och ost. Om man nu inte vill stoppa bacon i dom bullarna, av en eller annan anledning, så ska det inte hindra bullbaket alls, nej då
Vispa sedan gradvis i strösocker till en tjock och glänsande fluffig massa. Mixa florsocker och mandlar i en matberedare till en mycket fin blandning och sikta sedan i en skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.