Jag har använt mig av en så kallad channel knife som gör långa strimmor av apelsinskal. Julig ambrosiakaka med smak av saffran & apelsin150 g Smör 3 ägg 2,5 dl strösocker 2,5 dl vetemjöl 0,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt1 g saffran (två påsar)1 apelsin, rivet skalSätt på ugnen på 175 grader. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min
Jag har ju haft bloggen i många år och julgodis bakar man ju varenda år och eftersom jag älskar att prova nya saker hela tiden så har jag därför samlat på mig massvis av julrecept här i bloggen
)Hur som helst så fortsatte julens intåg senare på kvällen när middagen tillagades, Håkan hade lagt fläskfilé i en julinspirerad marinad, med glögg i, redan på torsdagskvällen som stektes och sedan tog in en tur i ugnen tillsammans med en smaskig sås
Hittade detta recept när jag höll på att slänga reklam och blev så sugen att jag lagade samma dag, Jag hittade ingen grönkål när jag var på Ica men har sett att coop har börjat sälja så nästa gång blir det kål istället för ruccula som jag använde denna gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.