Jag är faktiskt riktigt nöjd med slutresultatet, frasiga gifflarmed ost och skinka som fyllning. Men som svågern sa, varför ge sig på gifflar när jag inte är den mest utvecklade "bagerskan" i sta'n
Men med Kung Markattas ekologiska mandelmjöl så blir det riktigt bra mandelmassa. Det var nämligen fram till 2003 krav på att mandelmassa måste innehålla minst 50% mandel, men nåt sånt krav finns inte längre och det har medfört att mindre nogräknade producenter istället drygar ut med mer socker
Låt pralinerna stelna i kylskåp innan du avslutar med en klick choklad på toppen. Jag gjorde Toffifee till Julbordet på Levar Hotell i Nordmaling, dom blev väldigt uppskattade och smakade precis som köpes fast godare sas det
Det var ett bra tag sedan jag gjorde tvåfärgade gifflar och tyckte det var dags igen. Denna gången har jag gått efter eget huvud, fyllt dem med hasselnötskräm/nutella och använt mig av min erfarenhet
Lägg gifflarna på plåtar med bak-plåtspapper. Rör i oljan och ringla chokladen över gifflarna. Pensla gifflarnamed uppvispat ägg och grädda i 8–10 minuter
Rulla ihop gifflarnamed start från den bredaste delen. Lös upp jästen med lite av vätskan. Lägg gifflarnamed skarven nedåt på plåtar med bakplåtspapper
Mixa mandlarna fint med mixern. Skålla och skala mandeln. Tillsätt socker och se till att allt mixas. Tillsätt äggvitan och vatten och kör till en hård smet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.