Druvorna är barbera, dolcetto, freisa och merlot. Idag bjuder köket på saftiga lammfärsbiffar. Lammfärs är väldigt gott tycker jag men dessa biffar går även att göra på nötkött om man hellre föredrar det
Druvorna är barbera, dolcetto, freisa och merlot. Lamm hör ju påsken till och något som alltid är väldigt gott är saftiga lammkotletter med goda tillbehör
Istället för vanligt vetemjöl använder vi oss av ett tipo 00-mjöl, ett italienskt finmalt vetemjöl som man hittar lite överallt (i Göteborg bland annat på Aldardo eller Fratelli Gridelli)
En Dolcetto d´Alba passade mycket bra. Utgångsläget är en rejäl högrev och en pastadeg. Slutresultatet en smakrik buljong full av härlig ravioli med mör kött- och ostfyllning
ex ett dolcetto eller ett chiavenasca. Bläckfisk är fantastiskt gott och kan ätas på så många fler sätt än friterad i ringar (även om det tillsammans med vitlöksstinkande aioli är ett av mina starkaste festivalmatminnen någonsin)
MenyBasilikasoppaUgnsbakad paprika toppad med hemgjord örtrik färskostDillpestobakad lammytterfilé med rotfrukt och vitvinssabayonneÄppelgranitéMandelmusslor med Nordens guldDryckBarolo Serralunga d'Alba (nr 2305, 235 kr, 100% Nebbiolo) av Fontanafredda från Barolo, ItalienBarbaresco (nr 5337, 185 kr,100% Nebbiolo) av Livio Pavese, från Barbaresco, Italien (mer om denna provning i ett senare inlägg)Nobelmiddag hemmavid går det
I helgen har vi haft gäster, vårt nystartade vinprovargäng hade premiär här hos oss. Vi provade 4 olika italienska viner - vi var nog ganska så överens om att den bästa var ett vin från Piemonte var en Barbera d'Alba för 99 kr
Smakar bäst med ett lättare italienskt rödvin som Dolcetto eller Barbera från Piemonte. Fyllning. 1. Blanda olivolja, citronsaft, pressad vitlök och finhackad persilja
Ingen expert på dolcetto, inte det heller, men ur minnet landar det någonstans mitt emellan Fratelli Revellos generösa, tillgänglig och Roagnas egna, kärva
ans Dolcetto från först nämnd producent. Måndag och stressigt som bara en måndag kan vara. Nog för att jag hinner slänga i mig mat på några minuter men en kvarts lunch är nästan larvigt lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.