Receptet kommer från matklubben. Morgon dag 2. 2 msk rapsolja eller liknande matolja. 2 dl vetekli. 12 dl rågsikt. Morgon dag 2. Värm under tiden upp ugnen till 250 C. Sänk värmen till 200 C och låt bröden grädda i ytterligare ca 30 minuter, eller tills de är 98 C inuti. Morgon dag 2. 2 msk rapsolja eller liknande matolja. 2 dl vetekli. 12 dl rågsikt
10-12 stora muffins. 125 gr rumstempererat smör. 2, 5 dl socker (varav 1 dl råsocker). 2 ägg. 1/2 tsk bikarbonat. Sätt ugenen på 200°C. In i ugnen på 200°C i 25 minuter. det är också mumma 10-12 stora muffins. 125 gr rumstempererat smör. 2, 5 dl socker (varav 1 dl råsocker). 2 ägg. 1/2 tsk bikarbonat
Sätt in bröden i 250 grader i 10 min och sänk därefter värmen till 200 grader och låt bröden stå inne i ytterligare 30 min. 2 msk salt. 2 msk matolja. 12 dl rågsikt. 2 dl havrekli (vetekli går lika bra)
2016-03-12, 19. Ulriksdals trädgårdar. I fredags efter många steg och mycket titt på alla olika sorters båtar och tillbehör så var kroppen sugen på lite mat i magen
120 g grovt rågmjöl. 20 g rågsurdeg. Dag 2, morgon. 25 g jäst. 120 g mörk sirap. 290 g vetemjöl special. 20 g salt. 2. Låt brödet jäsa tills det bildats små, små hål på ytan, det tog 2 h och 15 min för mitt bröd. Sätt ugnen på 225 °C. Sänk därefter temperaturen till 190 °C och grädda knappt 15 min till (innertemperaturen ska nå 98 °C). 120 g grovt rågmjöl. 20 g rågsurdeg. 25 g jäst. 290 g vetemjöl special. 20 g salt
2 limpor eller ett stort korgbröd. 2,5 dl kall rågflingegröt. 2 msk olja. 2 msk honung. 1/2 pkt jäst. Grädda i 200 graders värme, cirka 40 minuter för vanliga limpor och ytterligare lite längre för ett stort bröd. 2 limpor eller ett stort korgbröd. 2,5 dl kall rågflingegröt. 2 msk olja. 2 msk honung. 1/2 pkt jäst
Svartpeppar & salt. Mojo rojo - recept 4-6 personer. 1/2 dl olivolja. Papas bravas – recept 4 personer16 små potatisar (skivade i ca 5mm tjocka skivor inkl. 2 msk flingsalt. 200 g ekologiska champinjoner (färska hela). Champinjonerna borde vara färdiga efter ca 2-3 minuter. Kyckling i vitlök – pollo al ajillo – recept 4 personer. 2 L vatten. 2 kycklingfiléer (skuren i kuber om ca 2,5 cm). 1/2 dl olivolja. 2 msk flingsalt. 2 L vatten. 2 kycklingfiléer (skuren i kuber om ca 2,5 cm)
Har massor med smultron, blåbär och jordgubbar i trädgården just nu och vi äter varje dag. Det är ju alltid gott att göra en smothie av färska bär, fast den blir förstås inte lika kall och god som när man använder frysta bär
i saluhallen i göteborg, fast på utsidan, mot paviljongerna, finns en liten ostbutik. och för bara 20 spänn får man sig en äkta göteborgsk eller kan man säga hönöisk upplevelse. -) 20 s
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.