Degen behöver inte knådas, bara arbetas ihop så att du kan dela den i tre bitar. Mortla saffranet tillsammans med någon nypa socker, så att pistillerna finfördelas
Till den här rätten går det åt både rosmarin och fransk dragon, och den är verkligen helt galet god, så den åkte rätt upp på första plats på vår topplista
Den här varianten, med grahamsmjöl, kommer nog inte med i boken eftersom den i slutänden blev lite lik rågsurderdegsbaguetten, men det är en bra baguette
Äter man paleokost så blir mjölsorterna begränsade ofta till nötmjöl då man logiskt nog inte hade tillgång på några spannmålsprodukter förrän ganska nyligen i människans evolution
Jag hade nu lovat mannen att inte ge mig ut ensam i skogen men innan det var färdigt så var jag det. Det var så fint med solen och vattnet, alldeles tyst, bara lite fågelljud och fiskplask så jag stannade och rensade all svamp där
Nu räcker det inte längre med buntband för att hålla ihop det, Håkan har bundit upp med snöre så gott det går och ett nytt diskställ ska inhandlas så fort vi hittar ett vi gillar
Och jag tror minsann att det innebär höststädning i trädgården. Som ni vet är jag en sucker för citron i både bakverk och mat och just i den här cheese-caken gör den syrliga citronsmaken sig alldeles extra bra
Marshmallows ska man se till att de är amerikanska, då är det the real thing, tyvärr har ICA slutat att sälja dem och istället valt att satsa på ni ser bra varianter som deras eget märke
Inte en torr semla så långt ögat (eller gommen) når blir resultatet. Semlor, åh så gott det är. Alltså satte jag en deg och bakade ut ett gäng semmelbullar
Här har det tillkommit flera tips, till exempel att det är bra att väga mjölet (extra viktigt för småkakor som lätt bli hårda om man tar för mycket), vad som är bra att tänka på när man gör mördeg och att det går fint att frysa kakdeg
Egentligen är det ju lite fånigt att det måste vara så avancerad mat när man skall bjuda hem någon, huvudsaken är ju att det smakar bra, man får umgås och ha trevligt
Detta behövs för en ganska så lagom stor tårta. Varför gör man inte det oftare. Rör ihop bägge fyllningarna, till smörgåstårtan så det är färdigt när tårtan ska monteras
Shit va veckorna går fort, inser ju att det va en hel vecka sen jag la in nått nytt här. Här kommer dagens middagPeppargryta800 g grytbitar½ liter vatten1 tsk salt1 msk kalvfond½ msk pepparmixlite svartpeppar2 dl grädde200 gr creme fraiche smaksatt med senap, vitt vin och sharlottenlök (norrmejeriers)1 msk fransk senap1 liten burk hela champinjoner1 msk soyaGör så härStek grytbitarna i en stekgryta med en klick smör till det fått färg
Om ni inte gillar lakrits tag bara bort det från receptet så har ni goda mjuka kakor med choklad. De som smakar på den brukar säga jag som inte är förtjust i mjuka kakor men den här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.