Hyvla smör med osthyvel och täck äpplena så blir det en tunn jämn fördelning av smöret. Hetta upp såsen på medelvärme under omrörning tills såsen börjar tjockna
Lägg över de andra biffarna, förslut väl med färsen och snurra. Samtidigt kan man ugnssteka potatisklyftor med lite olivolja, salt och timjan, även ugnsrostade morötter är gott till
Som avslutning på vår Italieninspirerande måltid bjöd vi på fylldaugnsbakade fikon från den utomordentligt bra boken Bringing Italy Home av Ursula Ferrigno
Krossa vitlöksklyftorna och lägg tillsammans med rödlök och äpplen i botten av en ugnssäker form. Lägg köttet ovanpå lök- och äppelbädden med fettkappan uppåt
medelstora potatisar. Lägg potatisarna i fomen med snittsidan uppåt. Lägg en äppelklyfta på varje lövbiff, linda biffen runt och fäst med en tandpetare
Kärna ur dem med en äppelpipa. Skär en spiral i skalet runt varje äpple med en kniv. Ställ äpplena i en smord ugnssäker form och fyll hålen med smörblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.