Middagen bestod av utskuren biff som grillades, fyllda bakpotatisar, en grönsallad och två såser. Igår provade jag en av de produkter som vi fått i våra sommarpresenter från jobbet -"Tomat och rostad vitlökssås" från Sverigeskafferiet
Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. I helgen hade vi gäster på besök och jag var så himla sugen på kinamat så det fick bli det till middag här hemma
Fredagar har jag ingen större lust och lägga ner onödig tid i köket. Vill mest slappa, ha det bra och slöa… Kvällsmaten ska vara, ”snabb – lätt o laga – och god”
Rör i färskost, grädde, vatten och soja. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och sallad. Blanda en sås av matyoghurt, hackad gurka och sweet chilisås och servera till
Att fylla fläskfilé och kyckling tycker jag är riktigt najs. Välj någon typ av rökt "finskinka" som prosciuotto eller serrano och satsa på färsk basilika i stället för torkad
Här är recept till mycket goda och mättande vegetariska biffar. Stek biffarna på medelvärme. salt och kryddor efter smak (jag tog örtkryddsblandning med bl a rosmarin, basilika, persilja, senapsfrö och lök)
Fast kallt har det varit, kollade in till växterna i växthuset och där var det varmt och skönt. Idag när vi var och handlade så blev det bara det nödvändigast, resten fick bli improvisation hemma från frysen och kylskåp
Superbra om man har mycket att göra eller många rätter att laga och vill förbereda maten. Vill bara tipsa om hur du kan göra hasselbackspotatis på lite snabbare vis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.