I söndags var det både hustruns födelsedag OCH påskdagen OCH körsbärsträden slog ut i full prakt. Lägg dem i kokande saltat vatten och låt dem koka i knappt två minuter
Det måste inte vara helt tätt utan bara för att förhindra att köttet fläker upp. Variera rätten med att fylla filén med cantadou vitlöksost, färsk hackad timjan och finhackade färska tomater
Lägg ut lövbiffarna på en skärbräda och fyll halva med valfri grönmögelost. Det blir alltid lite ost kvar i pannan som runnit ut från köttet och som ger otroligt god smak till såsen
Lägg brödskivorna på ett fat med lite kant så att de får plats utan att ligga för mycket omlott. Jag gillar köttfärs som råvara och att baka ihop en limpa med olika sorters fyllningar och härlig stekyta är ett bra sätt att använda det på
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Rör ut jästen med olja, salt och vatten. Lägg ut en bit aluminiumfolie och därefter en brödrundel. Tillsätt vetemjölet och arbeta ihop degen som får jäsa i ca 30 minuter. Låt dem eftersteka på svag värme i ca 10 minuter. Kavla ut dessa till rundlar, ca 15 cm i diameter. Lägg rundlarna en och en i en stekpanna med olivolja på medelvärme och baka ca 2 minuter på varje sida. 4 dl vetemjöl + 1 dl till utbakning
Bre ut färskosten på ena delen och lägg på basilikablad över hela filén. När köttet är klart så ta ut det ur ugnen, klipp bort snöret och skiva upp det
Till middag ikväll gjorde jag oxrullader fyllda med två olika ostar. Ostfyllda rullader i sås, 4 port. Låt puttra i 10 min, smak av med salt och peppar innan servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.