Trattkantarellsoppa med bacon och ostsmörgås. I väntan på veckans 3-dagars Barnkasse från Lina så blev det soppa till kvällsmat av Trattkantareller som jag förvällde i höstas och la i en liten påse i frysen. Trattkantarellsoppa ca 4 portioner. 2-3 dl förvällda trattkantareller. Koka upp och låt småputtra i 10-15 minuter. Trattkantarellsoppa ca 4 portioner. 2-3 dl förvällda trattkantareller
-)Speciellt då jag själv inte kommit ut i skogen och vi har inga direkta svampskogar här på Höjden. Men men, när jag var på väg hem från min Yogaretreat-helg så tog jag en sväng förbi "mitt gamla liv" och hälsade på kompisar från förr
Här kommer receptet på trattkantarellsoppan som vi åt igår till middag, den blev väldigt god och krämig och med ganska hög sälta och god smak av sherryn =)
Receptet är för 2-4 personer. 50-100 g ädelost. 50-100 g ädelost. Nu när hösten är här och det faktiskt är ett riktigt bra svampår så rekommenderas denna goda soppa som fungerar lika bra som en förrätt som en middagsrätt
2-3 schalottenlökar. Blötlägg svampen i ca 30-60 min. 2-3 schalottenlökar. ca 30-60 min Häll av men spara. Här och där postar folk bilder på årets skörd i svampskogen
Tillsätt grädde och roquefort- eller ädelost. receptet är till 14-16 personer Ingredienser 100 g torkade trattkantareller 5 st gula lökar 2 msk smör 8 st grönsaksbuljongtärning 3,5 l vatten, + blötläggningsspad 1 dl tomatpuré 1,5 dl idealmjöl 2 dl vispgrädde 150 g roquefortost , eller ädelost Gör så här. Kram 14-16 personer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.