Idag gräddade vi massor med våfflor. Dessa åt vi med bär från frysen (hallon, blåbär, björnbär och jordgubbar) samt någon variant av mjölkfri vispgrädde som faktiskt smakade helt ok
Smörj en ugnsfast form med mjölkfritt smör. 10-12 st medelstora potatisar2 st gula lökar5 dl oatly imat2 vitlöksklyftorsalt pepparLite mjölkfritt smör till formenSätt ugnen på 225 grader. 10-12 st medelstora potatisar
En del mjölkfri mintchoklad innehåller soja, så om du inte tål det det föreslår jag att du försöker hitta en neutral choklad (från Plamil eller Bonvita t ex) och i stället smaksätter med några droppar pepparmyntsolja
Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Garnera med blåbär och citronskivor. Koka upp saften av 1 citron med ca ½ dl socker, det ska inte kännas surt. Vispa grädden till garneringen blanda med 2 dl av citronkrämen och bred den över tårtan
Jag rekommenderar dock att det är med antingen rivet lime eller citron skal i receptet eftersom att det behövs extra smak när desserten är utan tillsatt socker
Men plötsligt plingade det på dörren och där stod en tjej med en påse full med Zetas Pasta nyheter. Häll över tomaterna och krossa dem med en gaffel, tillsätt grädden och timjan
Mixa smöret och oljan med en stavmixer eller i en blender. smält chokladen i mikron 2-3 minuter eller i en skål över en gryta med kokande vatten, och låt den svalna lite grann
Idag blev det sallad med en mejerifri tonfiskröra, som serverades till middag. Sallad med tonfiskröra. Hetta upp olja i en stekpanna, och tillsätt brödbitarna, krydda med salt och peppar
Att baka mjölkfritt är inte alls krångligt, med lite extra eftertanke kan du baka det mesta. Att göra olika kakor med samma deg är smart tycker jag och är riktigt nöjd med dagens resultat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.