Nämen det gick inte att vara inne, vilken värme. Istället passar jag på och njuter av att vara ute, fixar och donar i trädgården och där emellan tar jag små fikapauser
Förhoppningsvis hinner jag före frosten, för jag fullkomligt älskar toast på svart trumpetsvamp. Mitt under själva plockningen finns det alltid tid att ta fram och karva lite av den där tryffelsalamin
Med ljuset ochvärmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Rör om då och då. Chutneyn smakar bäst om den får stå och mogna ett par veckor. Skär eller klipp aprikoserna i små bitar samt blötlägg dem i vatten över natten
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där för första gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa och med en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Den här kostmodellen är mer i ropet än någonsin och mängder av kokböcker publiceras. Visst finns det några få som mår gott av att äta även på det viset, men de är i minoritet i LCHF-sammanhang
Vilken saft det blir kan variera beroende på tillgången av frukt och bär, men eftersom att jag har mycket röda vinbär att använda mig av så brukar det bli lite vinbärssaft
Enkla att göra, inga konstigheter alls och kombinationen av ingredienserna blir så bra. De hittade jag i en italiensk blogg och hon som skriver i den har förstås tillgång till färska valnötter från sin egen trädgård
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.