Det handlar inte om att jag ska ge dem bra eller dåligt samvete utan att jag vill ge dem en möjlighet till att reflektera över sina nuvarande och kommande handlingar
Jag fick inte tillbaka alla inlägg heller tyvärr. Japanska fiskspett med nudelsallad600 g valfri fisk (jag tog lax och torsk), skuren i kuber2 lime, saften2 msk riven ingefära1 dl japansk soya1 tsk sambal oelek2-300 g äggnudlar2-300 g haricots verts2-3 morötter, i tunna stavar1 stor paprika, i tunna stavar2 salladslökar eller en bit purjolökSätt ugen på 200°. 2 salladslökar eller en bit purjolök
Garnera med bär ellerfrukt. inte en gnutta mjöl eller socker så långt ögat kan nå. Jag tycker den här cheese-caken är suverän att göra när jag har lite "slattar" av crème fraiche, gräddfil, kesella eller Philadelphiaost hemma
Till biffen fixar vi vår egen bea, den godaste vi någonsin smakat (receptet här), lite ugnsrostade rotfrukter på det, rött i glaset och så är vi i hamn
Ska man ersätta sånt som vi blev tjocka av med LCHF-varianter gjorda på sötningsmedel eller ska vi försöka ändra vårt ätbeteende och försöka strunta i allt sånt oavsett om vi inte går upp i vikt av det
Äppelmos är väl nått som många av er har på julskinkan nu till jul eller. Själv är jag en senapsmänniska, ingen jul om man inte få senap på skinka och då ska det vara slotts senap och ingen annan
Du kan göra på samma sätt med lingonpulver, svartvinbärspulver eller jordgubbspulver. En liten flaska hemgjord båbärssirap eller lingonsirap som gåbortpresent kan inte vara fel
Vill du ha fler tips på vad du kan göra med dina frukter och bär kan du antingen använda sökfunktionen "Leta i bloggen" i listen till höger eller gå in under etiketten sylta och saft här i listen till vänster
Servera med exempelvis palsternackspuré eller broccolimos och gärna lite hyvlad morot. 700 g (benfritt) nötkött av högrev eller bog. 1 1/2 msk bovetemjöl (eller vetemjöl). 700 g (benfritt) nötkött av högrev eller bog. 1 1/2 msk bovetemjöl (eller vetemjöl)
Lägg rotfrukter, rosmarin, lök och vitlök i en gryta. Eller hur. 1 ½ kg vildsvinsstek eller stek från gris (min var lång-smal så jag band upp köttet lite). 50 g riven parmesanost (eller annan god ost). Sätt ugnen på 225° (eller öka från 150°). Vildsvinsstek med honung och citron, 6 pers 1 ½ kg vildsvinsstek eller stek från gris (min var lång-smal så jag band upp köttet lite). 50 g riven parmesanost (eller annan god ost)
Jag har lovat mig själv att inte köpa hem mer kött, kyckling, köttfärs eller bröd. Vi har två frysar hemma, varav en är en stor gammeldags pjäs som öppnas som en kista
Tillsätt sedan, torkad frukt (hackade bitar), och salt. Forma till bullar eller två limpor och låt dem jäsa i ca 30 min. 100g dadlar, aprikoser eller fikon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.