En vanlig kalljäst deg med kokt quinoa tricolore. Täck plåten med plast och sätt in den i kylen. Blanda i quinoa, salt och kryddor och blanda lite till
enklafrukostbullar. Dessa super goda frukostbullar måste jag tipsa om en gång till. 6 lagom stora frukostbullar 5,5 dl vetemjöl1 msk bakpulver1/4 tsk salt2 msk sirap 2,5 dl vatten - Sett ugnen på 200 grader- Blanda mjölet + bakpulvre + salt - tillsätt sirapen (ljus) och vatten - baka ut 6 st runda bullar och lägg dom på en plåt med bakplåtspapper, in i ugnen (mitten) ca 10-12 minuter
En krispig men samtidigt seg quinoabarmed massor med nötter och en topping av mörk choklad. Täck en plåt med bakplåtspapper och sprid ut quinan på plåten
Blanda snabbt ihop till en deg i en stor bunke med en slev (ej i maskin). Pudra över lite mjöl och låt gärna stå framme i rumstemperatur ½ tim och sätt sedan in i kylen för att jäsa över natten övertäckt med plastfolie
Jag har bakat detta bröd i vår gasolgrill, under sommaren, med lite passning så fungerade även det. Lchf frukostbullar, focaccia,pain riche och korvbröd av samma grundrecept
Enklast är att ta upp bitar med en sked och sedan forma dem till bollar med lätt mjölade händer. 1Ta fram en plåt och täck den med bakplåtspapper. 1Servera de nygräddade frukostfrallorna med smör, ost, marmelad eller annat tillbehör du gillar
Jag försöker fortsätta med rutinerna trots att vi har semester, inte alltid så lätt, men sen så vet jag också att det är svårare att komma tillbaka till rutinerna om man har varit ifrån dom ett tag
En vegetarisk gratäng med massor med smak hittar ni här. Den innehåller bönor, grönsaker, lite tomatsås, ost och quinoa som nästan påminner om köttfärs här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.