Mina studentskor är hursomhelst jättegoda, och inte tycker jag att de är särskilt syndiga heller. Idag är det förvisso Köttfri måndag, men jag tänker inte bjuda på något "riktigt" vegorecept, utan i stället försöka fresta er med några små vårliga kakor, nämligen glutenfria studentskor (nog så köttfria, i alla fall i den här tappningen
Ja, det är inte alldeles enkelt att svara på. Jag har googlat runt lite, och det närmaste jag har kommit är att det är "en symbios mellan bakterier och jästceller och inte något svampdjur eller liknande"
Här i stan finns tråkigt nog inte utrymme för en sådan, på vår mikroskopiska radhustomt. såsen får gärna ta lite färg, men innehållet ska inte börja stormkoka
Sätt ugnen på 175°C. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och Oboy och rör ner det i smörblandningen
När jag skriver det här receptet är så är plåten så gott som uppäten redan. Jag gillar mitt andra recept på fröknäcke men det här är i samma klass av smarrighet
Nej, jag har inte ätit min gjutjärnsgryta, men däremot innehållet. Ha i tomat purè, vinet och buljongen och rör försiktigt runt (köttet behöver inte brynas)
Själv sitter jag på ett tåg på väg till mitt föräldrahem - så helgen kan inte bli annat en bra. Om någon av er (mot förmodan) skulle ha gått och glömt vilket förträffligt middagsalternativ ugnsbakad falukorv är så passar jag på att påminna om det idag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.