Fyll skrovet med tre lagerblad och två kvistar rosmarin. Skicka med e-post. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och lägg i resterande kvistar rosmarin, lagerblad, vitlökshalvor, rödlök och citronhalvor
Kycklingmedrosmarin, purjolök och senap. Även om jag har svårt att tro att de flesta av oss klarar av att hålla hans tempo, så var programmen bevis på att man med framförhållning och smarta knep i köket kan skapa riktigt vällagad mat på ganska kort tid
När jag växte upp åt vi alltid helstekt kyckling på söndagar, och det var mer eller mindre den enda dagen i veckan som min lillebror verkligen åt med stor aptit
Här har jag blandat kycklingmed potatis och lite olika grönsaker, paprika, tomat, purjo mm. Med timjan och vitlök blir det en ljuvlig smak till såsen också
Häll på grädde och fond, samt riv över parmesan, krydda ev med salt och peppar. Såsen kommer att skära sig, men det är det som är själva grejen med den här maträtten
Det kanske inte är alla som tycker det lika terapeutiskt att stycka kyckling som jag, och i så fall rekommenderar jag att blanda kycklingfilémedkycklinglår (båda gärna med skinn) istället för att ta hela kycklingar
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Servera tillsammans med ris eller potatis. Lös upp kycklingbuljongen i vattnet och tillsätt rivet skal från en citron och juicen från en halv citron
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.