Jag måste slå ett slag för min Chiapannacotta med blåbär. Så enkel med få ingredienser, och så god. Konsistensen är riktigt krämig och smaken rund och mjuk
Nästa rätt på nya meny är inte den här fredagsdesserten. Sen behöver vi italienskmaräng 120 grTill marängen behöver man Äggvita 35 grSocker 65 grVatten 10 grGör så härKoka upp den första mängden socker med vattnet till 120-125-grader
Nu kommer i allafall som utlovat men dock lite för sent fredagsdesserten. Den här veckan har varit lite konstig med tanke på att jag varit i tyskland i några dagar
Äggvita 60 Socker 120 grVatten 20 grKoka upp socker med vattnet till 120-125-grader. Vispa snabbt i någon minut och låt den sedan gå på låg växel tills den blir kallGrädde 250 grGelantinblad 1/2 st (blötläggs i kallt vatten ca 10 min)Blanda äppeljuicen med citronsaften och smält försiktigt i gelantinet, efter det så vänder man ner smeten i den italienska marängen. 250 gr
MascarponemousseSocker 95 grVatten 25 grÄggula 45 grGrädde 280 grMascarpone 300 grGelantinblad 2,5 stVaniljstång 1/2 stVispa äggulorna fluffigt med en elvisp. ChokladBotten 200 grader 5-8 minSmält Smör 250 gr Mörkchoklad 250 grSocker 220 grÄgg 200 grMjöl 70 grSalt 1 tskKanel 5 grVaniljsocker 22 tskEspresso(kaffe går bra också) 3 mskSmält chokladen och blanda den försiktigt med smöret som också ska vara smält, ha sedan i espresson. 25 gr. 250 gr
Då var det fredag igen i dag har jag bakat en smarrig PekanötspajMördeg 180 grader 5 minMjöl 240 grSocker 120 grSmör 120 grBakpulver 2,5 grÄgg 1 stBlanda mjöl,socker, kalltsmör och bakpulver så det får sand konsistens ha därefter i ägget
Italiensk marängÄggvita 100 grSocker 200 grVatten 50 grKoka socker med vattnet till 120-125-grader. Jag vill börja med att säga att i aftonbladets bilaga i morgon lagar jag lätta desserter, köp den gärna
Denna vecka ska vi göra en enkel sak som många säkert tror är svårt sufflé. Vi gör ofta sufflé i våran festvåning och då kan vi ha så många som trehundra åt gången
Grädde 180 grFyll upp i glass eller valfri form, det konstiga här är att jag la upp hela receptet i natt men av någon konstig andledning föll receptet bort, men nu så för er alla kommer Fredagsdesserten
Creme Catalana ca 6 portionerGrädde 250 grMjölk 250 grVaniljstång 1 stKanelstång 1 bitCitronzest 1 stApelsinzest 1 stKoka dessaÄggula 100 grSocker 75 grBlanda i hop socker och äggula och häll sedan gräddblandningen över äggsmeten. 250 gr
Det här är den godaste fredagsdesserten jag gjort hittlis, jag bara log när jag åt den i dag. Jag börjar få vårkänslor och jag har börjat se fram i mot stora saker som händer i mitt konditorliv framöver, mer om det om några veckor
Svartvinbärspuré 225 gr Lättast är att ta frysta svartvinbär och värma dom lätt, mixa och sedan passera dem genom en sil. Italienskmaräng 165 grTill marängen behöver man Äggvita 60 grSocker 120 grVatten 20 grGör så härKoka upp den första mängden socker med vattnet till 120-125-grader. 225 gr Lättast är att ta frysta svartvinbär och värma dom lätt, mixa och sedan passera dem genom en sil
Denna vecka så har jag tänkt att vi ska göra en superenkel och god cheescake. Cheesecake ca 6 st portionerTill botten behöver man digestivkex som man mixat och blandat med lite osaltatsmör
Masacarponeost 250 grGrädde 250 grVaniljstång 1 stMarsala vin om man vill ha det eller Amaretto 2 mskVispa mascarponeosten, grädden och den urskrapade vaniljen lätt, den får absolut inte bli tjockt. 250 gr
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.