Äppelmazarin med mandel. Nu i veckan var det mazarinens dag, men ska jag vara helt ärlig måste jag erkänna att den klassiska mazarinen med vit glasyr på inte är min favorit
Arbeta samman ingredienserna till pajdegen och låt den vila i kylen en halvtimme. Tryck därefter ut degen i en smord form med löstagbar botten (ca 22 cm i diameter)
Frukost och tidiga morgnar är något som i min värld oftast händer andra och inte mig, det ena pga att jag inte är medveten före första koppen kaffe och det andra då jag inte är så noga med min kost som jag borde
Idag fyller jag 14 år och för att fira det bjuder jag på ett recept på äppelmazariner. Det är som vanliga mazariner med äppel och kanel ovanpå och mazarinerna blir jättegoda för äppel och mandelmassa passar ju så bra ihop
Sätt ugnen på 200°. Smält smöret. Blanda samman vetemjöl, socker, bakpulver, och vaniljsocker. Häll smöret över mjöl- blandningen och rör ihop till en deg
Ska du baka till många är det praktiskt att göra det i en långpanna. När kakan är klar är det bara att skära upp i lagom stora bitar och lägga upp på serveringsfatet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.