I vårt fall blev det lite medelhavs inspirerat med en kryddig salami som stod väl i balans medrökta svenska mussloroch en bit kittost från Italien som alternativ till den klassiska parmesanosten
Slå av vattnet från pastanoch blanda samman allt tillsammans med två äggulor. Slå grädde i en stekpanna och i med Seafood-krydda efter smak, citronsaft, fiskbulongtärning och svartpeppar
En snabblagad lunch eller middag är att medans spaghettin kokar så gör jag en sås genom att steka bitar av rökt sidfläsk tillsammans med kantareller och lite hackad rödlök, när de fått färg häller jag på grädde som får koka och ta smak av allt det goda som nyss stekts i pannan
Det här är en spanskinspirerad variant av musslormed rökt paprika och vitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
Lägg i den rökta laxen, smaka av. Gör rent purjolöken noga genom att skära en lång skåra längsmed den och sedan skölja under rinnande vatten så all sand och grus försvinner
Det var längesedan jag åt röktamussloroch de kommer numera defenitivt att komma upp på rankinglistan över att tillagas lite oftare, dessutom perfekta att ta med sig i båten om man nu inte har kyla
400 g Zeta Strozzapreti Casa Di Luca 1 gul lök, hackad 2 klyfta vitlök, hackade 0,5 dl Zeta extra jungfruolivolja classico 1 dl vitt vin 250 g Zeta mascarpone 65 g spenat 200 g rökt lax
Penne pastaoch grön broccolisås med en god smak av rökt lax som lyxig topping. Tag soppan av spisen och mixa allt med en stavmixer, det kan gärna vara lite smågrova bitar kvar
Tvätta musslornaoch släng de som inte stänger sig eller är trasiga. Plocka musslorna ur skalen. Låt såsen koka ihop några min och häll såsen över pastan
Krydda med svartpeppar och ev lite salt (tänk på att den rökta laxen är salt i sig). Här kommer en snabb och enkel sås som får en härlig smak av den rökta laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.