Fröbröd
Siv&Edith -
Siv&Edith -
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl men i själva fallet så rymmer det bara 2,5 dl Så jag tillsatte alltså bara hälften så mycket vatten som man skulle och sedan stod jag där som ett fån och undrade varför degen var så smulig... Insåg inte mitt misstag förrän degen hade jäst klart och det var dags för utbakning, jag visste inte vad jag skulle ta mig till så jag provade att knåda in vatten för hand. Det blev en kladdig historia men det funkade! Yes! Madeleine vs deg 1-0 Det slutade dock inte där, utan jag hann göra ytterligare ett fel innan det var färdigbakat. När det var dags att stänga av ugnen upptäckte jag att jag hade råkat baka bröden på grillfunktion istället för tvåfals. Och jag som hade undrat varför bröden blev färdiga så snabbt... Så, vad drar vi för slutsats av det här? 1: Madeleine ska inte baka när hon är så trött som hon var igår. 2: Trots att man gör ganska grova fel går det inte att misslyckas med det här brödet! Bästa brödet ever. Fröbröd
  • 40 st
  • 6 dl fingervarmt vatten
  • 50 g jäst
  • 1 msk salt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk sirap
  • 1 dl rågkross
  • 1 dl krossat linfrö
  • 1 dl skalade
  • 1 dl solrosfrö
  • 5 dl grovt rågmjöl
  • 9 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.