Greetings from Pennsylvania. Vi har just ätit frukost och ska snart ta en promenad innan vi ska åka till bondens marknad och köpa mat till kvällens middag
Foccacia. Ett härligt och lättbakat italienskt bröd som man kan variera i en mängd olika smaker. Vitlök, soltorkad tomat, oliver, rödlök, olika örtkryddor - Blanda på
Sluta leta. Här har du brödet som passar till jul, kräftskiva, midsommar och vilken fest som helst. Och vilken kärleksaffär det blir mellan det italienska foccaciabrödet och svenska smaker som västerbotten och dill
Foccacia i långpanna med tomat och basilika är ett av mina favoritbröd från Italien och när det vankas italiensk mat i hemma så brukar det få blir lite foccacia till förrätt
Ett läckert och smakrikt bröd som går bra att variera beroende på serveringstillfället. Det går att baka av det här goda bröden med bara lite olivolja, flingsalt och färsk rosmarin
En Foccaccia är perfekt utflyktmat, du får med dig allt i ett kan man säga. Jag tycker inte en äkta Foccacia ska bakas i en bakplåt och varje ruta se lika stor ut utan de
Foccacia med timjan och flingsalt. 1 kg vetemjöl, gärna ekologiskt. 6,5 dl vatten, rumstempat30g havssalt250g aktiv surdeg (grundrecept finns längre ner)
Foccacia ( min variant ). Här kommer recept på min egna lilla variant på foccacia. Det ska egentligen vara olivolja men jag kör på rapsolja, man tar den olja man gillar bäst själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.